Tentoonstelling: duizend popjes voor inclusie

Ouders voor Inclusie wil met meer dan 1000 zelfgebreide popjes een naam en gezicht geven aan inclusie. De popjes worden opgesteld in een indrukwekkende mars en getuigen van de diversiteit die onze samenleving rijk is.

Het magische getal 1000 symboliseert de droom voor inclusie. Dit zoals in de eeuwenoude Japanse legende, waar er sprake is dat de kraanvogel duizend jaar zou leven. Wie een kraanvogel vouwt en aan iemand cadeau doet, wenst hem of haar dan ook duizend jaar geluk en gezondheid toe. Wie ziek is en duizend kraanvogels gaat vouwen, ziet zijn wens op genezing in vervulling gaan op het moment dat de laatste kraanvogel klaar is. Zal, als het duizendste popjes klaar is, de wens om elk kind, elke jongeren, hoe ‘anders’ ook, een volwaardige plek te geven in de samenleving in vervulling gaan?

De tentoonstelling wordt plechtig geopend door de Brugse Schepen van personen met een beperking Martine Matthys, op donderdag 23 juni 2016, om 11 uur. De tentoonstelling zal te bekijken zijn tot het einde van de zomervakantie.

Meer info: Ouders Voor Inclusie

Popje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *