Toekomst

Na de aankoop van het pand in de Langestraat 108, 8000 Brugge, zetten de oprichters van tspelopdewagen vzw stappen tot het verwezenlijken van hun droom: het uitbouwen van een inclusief spelletjescafé. Momenteel wordt het pand reeds gebruikt als pop-up spelletjeswinkel. Je kunt er het volledige assortiment aan 999-games vinden aan afgeronde prijzen.

In de toekomst zal dit een plaats worden waar de Bruggeling zich welkom voelt om een spelletje te spelen, een drankje te drinken en een babbeltje te slaan. Binnen het concept willen we de mogelijkheid bieden voor personen met een verstandelijke beperking om hier de eerste stappen te zetten op de arbeidsmarkt, met het oog op het vinden van een volwaardige job op maat.

Na goedkeuring van de bouwaanvraag zal het gebouw volledig gerenoveerd worden. Bij deze verbouwingen zal erover worden gewaakt dat er wordt gewerkt volgens de ecologische bouwprincipes, zodat er zo weinig mogelijk energie nodig is om toch een aangenaam binnenklimaat te hebben. Intussen bieden we binnen het pand ook onderdak aan Klimaat Podium Brugge vzw voor het houden van de maandelijkse vergaderingen en het uitbouwen van de activiteiten.

De uitbouw van dit project gebeurt stap voor stap. Volgens de planning zal het project echt gerealiseerd zijn in september 2018. Volg hier de stappen die worden gezet bij de verdere uitbouw van het project.